Film over Natascha Kampusch in de maak

Natascha Kampusch, het Oostenrijkse meisje dat acht jaar lang gevangen werd gehouden door haar ontvoerder, heeft toestemming gegeven om haar verhaal te verfilmen.

Het verhaal van Natascha Kampusch, het Oostenrijkse meisje dat in 1998 op 10-jarige leeftijd werd ontvoerd en pas in 2006 uit haar ondergrondse cel ontsnapte, wordt verfilmd. De nu 22-jarige Kampusch heeft toestemming gegeven aan de Duitse filmmaatschappij Constantin Film om het drama naar het witte doek te brengen.

Bernd Eichinger van Constantin zal de film produceren. Hij was in het verleden ook al verantwoordelijk voor onder andere Der Untergang en Fantastic Four. De opnames zouden volgend jaar plaatsvinden; de film zelf moet in 2012 in de zalen komen. Een regisseur of acteurs zijn nog niet bekend.

Kampusch werd wereldbekend nadat ze in 2006 in Wenen ontsnapte uit de kleine kelder onder de garage van haar ontvoerder Wolfgang Priklopil, die haar daar acht jaar gevangen hield. De man pleegde enkele uren na de ontsnapping zelfmoord.

Sanne Jehoul

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content