Film over Freud krijgt andere naam

David Cronenberg en Viggo Mortensen werken voor de derde keer samen. Ook Keira Knightley en Michael Fassbender zijn van de parij in ‘A Dangerous Game’.

Viggo Mortensen wilde een tijdje stoppen met acteren, maar toen Christopher Waltz, de revelatie van Inglourious Basterds, besliste om niet meer mee te doen aan de Freudfilm The Talking Cure, was hij bereid Waltz te vervangen. En deze week werd de naam van de film gewijzigd in A Dangerous Method. De regisseur is en blijft David Cronenberg.

De film is gebaseerd op een toneelstuk van Christopher Hampton en vertelt het verhaal van Sigmund Freud (Viggo Mortensen), Carl Jung (Michael Fassbender) en hun ingewikkelde relatie met een ravissante, hoogst intelligente patiënte, Sabina Spielrein (Keira Knightley). De opnames beginnen volgende maand en hebben plaats in Berlijn, Wenen en Zürich.

Cronenberg en Mortensen werkten al eerder samen voor A History of Violence (2005) en Eastern Promises (2007). In de winter, als de opnamen voor A Dangerous Method achter de rug zijn, zouden ze Eastern Promises 2 draaien. Drukke tijden!

Voor meer informatie kunt u een recensie lezen van A Most Dangerous Method: The Story of Jung, Freud and Sabina Spielrein, het boek dat ten grondslag ligt aan Christopher Hamptons toneelstuk. Hier ziet u Viggo Mortensen in zijn laatste film, The Road:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Sam De Ryck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content