Film ‘Little Black Spiders’ goed uit de startblokken

© DR

De film ‘Little Black Spiders’ van regisseur Patrice lokte afgelopen weekend ruim 10.000 bioscoopgangers in Vlaanderen en was daarmee de derde meest bekeken film na ‘The Expendables’ en ‘The Bourne Legacy’.

‘Little Black Spiders’, de jongste film van Patrice Toye, heeft in het eerste weekend in de bioscoopzalen al meer dan 10.000 bezoekers gelokt. Daarmee belandt hij zowat overal in Vlaanderen in de top-drie, na ‘The Expendables’ en ‘The Bourne Legacy’.

De derde langspeelfilm van Toye is een coming-of-age verhaal over de lotgevallen van enkele tienermeisjes in de jaren zeventig die ongewenst zwanger werden, en verborgen op de zolderkamer van een klooster de geboorte van hun kind moeten afwachten. Hierdoor ontstaat er tussen hen een bijzondere vriendschapsband.

De hoofdrollen worden gespeeld door Line Pillet en Charlotte De Bruyne. Daarnaast zijn ook Ineke Nijssen, Dolores Bouckaert, Sam Louwyck en Wim Helsen te zien.

Herkenbaar filmverhaal

‘Little Black Spiders’ ging in augustus in wereldpremière op het Wereldfilmfestival van Montréal en opende ook het Filmfestival Oostende. Telkens lokte de film lovende reacties uit. Het universele thema van de doofpotverhalen over ongewenste tienerzwangerschappen is niet alleen herkenbaar, het spreekt ook alle leeftijden aan.

Op 4 oktober is ‘Little Black Spiders’ samen met Nic Balthazars ‘Tot altijd’ te zien als slotattractie van het Nederlands Filmfestival in Utrecht. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content