Film Fest Gent stelt Martijn Bal aan als algemeen directeur

© gf

Martijn Bal, een 48-jarige Gentenaar met uitgebreide ervaring in de audiovisuele sector, wordt de nieuwe algemeen directeur van het Gentse filmfestival.

Martijn Bal volgt Bart Vandesompele op en start op 1 oktober. Dat heeft de raad van bestuur van Film Fest Gent beslist.

Bal studeerde aan het conservatorium van Antwerpen en vanaf 1989 werkte hij bij productiehuizen als IDTv en Kladaradatch! als producer. “Bij zowel VTM als VRT stond hij aan de programmatiezijde als hoofd entertainment en adjunct-netmanager. De digitale microbe kreeg hij te pakken bij de afdeling Digitale Media binnen Medialaan, waar hij nieuwe digitale televisiekanalen lanceerde en een sterk aanbod van ‘video on demand’ uitwerkte onder de merknaam ‘iWatch’. In 2012 begon Martijn als creative senior producer bij het productiehuis De Filistijnen en werd datzelfde jaar gevraagd om directeur te worden van het Media Innovation Centre van iMinds”, meldt Film Fest Gent.

“Film Fest Gent blijft kwalitatieve cinema en het talent daarachter ondersteunen”, zegt Bal in het persbericht. “We bieden een uniek podium waar een breed publiek in een echte festivalsfeer kennismaakt met deze films en hun makers. Ook voor professionals is het ’the place to be’. Meer dan ooit staat beleving voorop en Film Fest Gent bij uitstek kan die rol vervullen. Daarenboven blijven de World Soundtrack Awards internationale klasse uitstralen.”

Het 42ste Film Fest Gent loopt van 13 tot en met 24 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content