Film Fest Gent selecteert eerste Vlaamse films

Film Fest Gent heeft de eerste Vlaamse titels bekendgemaakt voor de 41ste editie van het filmfestival. Het gaat om twee debuutfilms die hun Belgische première beleven: de docu ‘Waiting for August’ van Teodora Ana Mihai, en de langspeelfilm ‘Violet’ van Bas Devos.

Film Fest Gent heeft de eerste Vlaamse titels bekendgemaakt die tijdens de 41ste editie van het filmfestival worden voorgesteld. Het gaat om twee debuutfilms die hun Belgische première beleven: de documentaire ‘Waiting for August’ van Teodora Ana Mihai, en de langspeelfilm ‘Violet’ van Bas Devos die ook de eerste officiële selectie is van de competitie.

In ‘Violet,’ wordt een groep jonge bmx’ers geconfronteerd met de onverwachte en gewelddadige dood van één van hun vrienden, Jonas. Als enige getuige van diens dood kijkt iedereen naar de 15-jarige Jesse voor antwoorden. Het verdriet om het verlies van zijn beste vriend en het gevoel van eenzaamheid bemoeilijken zijn zoektocht naar troost.

De hoofdrollen worden vertolkt door César De Sutter, Raf Walschaerts en Mira Helmer. Nicolas Karakatsanis tekende voor de fotografie. Het filmdebuut van Devos ging in februari in wereldpremière tijdens het Filmfestival van Berlijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘Waiting for August’, van de Roemeens-Belgische cineaste Teodora Mihai, vertelt het verhaal van een 15-jarige Roemeense die tegen wil en dank voor haar zes broers en zussen moet zorgen. De documentaire won onlangs de Best International Feature Award op het Hot Docs Canadian International Documentary Festival in Toronto. ‘Waiting for August’ speelde zich ook in de kijker in het Zwitserse Nyon waar het een speciale vermelding kreeg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het 41ste Film Fest Gent loopt van 14 tot 25 oktober. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content