Film Fest Gent maakt volledig programma bekend

© gf

Film Fest Gent brengt dit jaar elf films die toonaangevend zijn voor de dynamiek en diversiteit van de huidige Britse cinema. Er worden ook acht Belgische films voorgesteld. En acteur Colin Farell komt op bezoek.

Onder de Britse films zit de klassieker “Midnight Express”. Na de voorstelling gaat de Britse topregisseur en juryvoorzitter Sir Alan Parker in gesprek met Duynslaegher. Het concert Great British Film Music wordt bijgewoond door de Britse componisten Craig Armstrong, Stephen Warbeck, Michael Nyman en Lifetime Achievement winnaar George Fenton.

Naar goede gewoonte presenteert het Film Fest Gent ook het beste uit de Belgische cinema, dit jaar acht films. Zo opent het festival met “D’Ardennen”, de eerste speelfilm van de Antwerpse regisseur Robin Pront, een verhaal dat draait rond een foutgelopen homejacking. Verder ook “Black”, de tweede langspeelfilm van Adil El Arbi en Bilall Fallah, die net als “D’Ardennen” goed onthaald werd op het filmfestival van Toronto.

Verder “Problemski Hotel“, het speelfilmdebuut van Manu Riche en “Brak” van Laurent van Lancker. Er is ook ruimte voor de documentaire “Bobbejaan” van Benny Vandendriessche en twee Belgische co-producties, “Phantom Boy” en de competitiefilm “Les Cowboys“.

Voor de officiële competitie werden er dertien films geselecteerd, met de Grieks-Britse sciencefictionfilm “The Lobster” als opener. Op die vertoning wordt de Ierse acteur Colin Farell en regisseur Yorgos Lanthimos verwacht. Diezelfde avond komt ook de Japanse grootmeester Hirokazu Koreeda (“Our Little Sister”) naar Gent en verder zullen onder meer regisseurs Pablo Larraín (“El Club”), László Nemes (“Son of Saul”) en John Maclean (“Slow West”) hun werk voorstellen.

Om het publiek wegwijs te maken in het programma, wordt het programma in verschillende secties en parcours ondergebracht. Eén daarvan, Fort Europe, pikt in op de actualiteit en focust op films en series die het Europa van asielzoekers en migranten in kaart brengt.

Het 42ste Film Fest Gent loopt van 13 tot 24 oktober. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content