Film en muziek op Brussels Film Festival

© Belga

Van 8 tot 16 juni vindt in Flagey en Bozar opnieuw het Brussels Film Festival plaats. Ivan Corbisier, directeur van het festival, maakte op een persconferentie nog eens duidelijk wat hij wil bereiken met dit evenement.

Van 8 tot 16 juni vindt in Flagey en Bozar opnieuw het Brussels Film Festival plaats. Dit jaar voor de tiende keer. Ivan Corbisier, directeur van het festival, maakte op een persconferentie nog eens duidelijk wat de doelstellingen zijn van het festival.
“Een Europees filmprogramma in al zijn rijkdom en diversiteit, een platform voor Belgische en internationale professionals en de intentie om een publiek te bereiken die deze cinema wil ontdekken”.

Het Brussels Film Festival wil talentvolle Europese auteurs promoten, via een competitie met de beste producties in première. “En voor deze editie zal het publiek ook premières van buiten Europa kunnen ontdekken, een essentiële evolutie voor het Festival”, aldus Corbisier.

Naast de -gratis- openluchtprojecties, waar enkel Belgische films gescreend worden, zijn er ook twee filmconcerten gepland. Voor de tiende verjaardag van het festival wordt er op 9 juni een groot feest georganiseerd in Foyer 1 van Flagey, met een concert en dj-sets. Jaarlijks wordt de beste film in competitie gehuldigd met de Golden Iris Award, goed voor 10.000 euro. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content