Figuranten gezocht voor Britse reeks in Brugge

© Thinkstock

Het castingbureau XtraZ is op zoek naar 1.700 figuranten die willen meespelen in een tiendelige historische dramareeks voor de BBC. Die wordt namelijk deels gedraaid in Brugge.

De opnames vinden plaats tussen september dit jaar en maart 2013. Midden juli raakte al bekend dat de BBC een tiendelige topreeks zou draaien, waarin de stad Brugge moet dienen als decor. In die mededeling stond ook dat alle figurantenrollen voor de draaidagen in Vlaanderen voor Belgen bestemd zijn.

Castingbureau XtraZ krijgt nu de taak toegewezen om de zoektocht naar 1.700 figuranten te starten. Gezien het verhaal zich afspeelt in de 15de eeuw is men op zoek naar edellieden, knechten, boeren, boerinnen, soldaten, families met kinderen, en talloze edelfiguranten, maar ook naar mensen met bijvoorbeeld een voorliefde voor historische muziekinstrumenten.

Naast een aantal voorwaarden qua uiterlijk moeten de figuranten ook veelvuldig beschikbaar zijn tussen september 2012 en maart 2013. De reeks zal “The White Queen” gaan heten. Het verhaal belicht de twisten tussen het huis van de Yorks en Lancasters over een periode van negentien jaar vanaf het huwelijk van Edward IV met Elisabeth Woodville. Ook drie hoofdrollen zijn weggelegd voor Belgische acteurs. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content