Fifty Shades of Grey-regisseur Sam Taylor-Johnson bedankt voor vervolg

© gf

Sam Taylor-Johnson zal de volgende film van de ‘Fifty Shades of Grey’-franchise niet regisseren. Ook de screenwriter, Kelly Marcel, haakte al af.

De regisseur laat weten dat ze de tweede en derde prent van de trilogie niet voor haar rekening neemt. ‘Het regisseren van ‘Fifty Shades of Grey’ was een intense en ongelooflijke ervaring en ik ben erg dankbaar voor deze kans. Ik dank Universal hiervoor. Ik heb een goede band opgebouwd met de cast, producers en crew en vooral met Dakota en Jamie. Hoewel ik niet zal terugkeren om de sequels te regisseren, wens ik mijn opvolger niets dan succes toe bij deel twee en drie.’

Universal moet nu op zoek naar een nieuwe scriptschrijver en regisseur. E.L. James heeft te kennen gegeven haar boeken graag zelf te herschrijven voor het witte doek. Universal denkt na over het voorstel, maar gaat ook gesprekken aan met mogelijke andere screenwriters.

Het vervolg van de prent staat gepland voor het begin van 2016. Sterren Jamie Dornan en Dakota Johnson kruipen opnieuw in de huid van Christian Grey en Anastasia Steele. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content