Fien Trochs ‘Home’ is favoriete film van publiek op Film Fest Gent

© G.F.

Fien Trochs ‘Home’ blijkt de grote winnaar van Film Fest Gent 2016. De film ging met maar liefst vier erkenningen aan de haal, waaronder nu ook de Canvas Publieksprijs.

Zowel de Port of Ghent als de Canvas Publieksprijs gaan dit jaar beide naar de competitiefilm ‘Home’ van Fien Troch. Eerder werd al bekendgemaakt dat de film een Special Mention kreeg van de jongerenjury van het festival en de internationale jury kende de Georges Delerue Award voor Beste Muziek toe aan de Amerikaanse componist van de film, Johhny Jewel.

‘Home’ haalde het nipt van de Film Fest Gent openingsfilm ‘I, Daniel Blake’ van Ken Loach en het publiek stemde ook veel op het Deense ‘Land of Mine’, die op nummer 3 landde.

Canvas koos uit het volledige festivalprogramma een aantal films die aansluiten bij waar de zender voor staat. ‘Home’ van Fien Troch kreeg de hoogste waardering van het festivalpubliek en zal dus worden aangekocht door en uitgezonden op Canvas. De Canvas Publieksprijs is goed voor een distributiepremie ter waarde van 5.000 euro.

De Belgische cineaste Fien Troch kende alvast een droomstart op twee van ’s werelds belangrijkste festivals. In Venetië huisde ‘Home’ in de eigenzinnige Orizzonti-sectie waar ze de Award voor Best Director wegkaapte en in Toronto maakte de film deel uit van het selecte Platformprogramma voor filmmakers met een sterke auteursvisie.

Maar liefst 100.000 bezoekers vonden dit jaar hun weg naar het Film Fest Gent.

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content