Film Fest Gent kondigt focus rond Zuid-Koreaanse cinema tijdens 49e editie aan

Traditiegewijs kiest Film Fest Gent ook op haar 49e editie weer een specifieke focus. Dit jaar wordt er ingezoomd op de Zuik-Koreaanse cinema.

Het campagnebeeld van Film Fest Gent wordt dit jaar gesierd door de componist Jung Jae-il, die de muziek schreef voor onder meer Bong Joon-Ho’s historische Oscarwinnaar Parasite en de razend populaire Netflixreeks Squid Game. Het is bovendien de eerste keer dat een componist het gezicht van het filmfestival wordt.

Zijn muziek zal live gespeeld worden door het Brussels Philharmonic orkest onder leiding van maestro Dirk Brossé tijdens het Korean Composers Concert. Ook de muziek van componist Jo Yeong-wook zal daar uitgevoerd worden. Jo Yeong-wook is vooral bekend voor de soundtracks die hij schreef voor de films van Park Chan-wook, waaronder de klassieker Oldboy en het recente Decision To Leave. De componist zal zelf ook aanwezig zijn op het concert.

Verder beperkt de focus op Koreaanse cinema zich uiteraard niet tot muziek. In het programma van Film Fest Gent zal er uitgebreid aandacht besteed worden aan de Koreaanse cinema, die volgens de organisatie van het festival ‘barst van de creativiteit en inventiviteit, met onder meer opwindende genrefilms als gevolg. Zowel nieuwe films als Koreaanse klassiekers zullen een plaats krijgen in de programmatie.

De 49e editie van Film Fest Gent gaat door van 11 tot en met 22 oktober 2022.

Tickets voor het filmmuziekconcert Korean Composers zijn beschikbaar op filmfestival.be en worldsoundtrackawards.com

De focus op Zuid-Koreaanse cinema wordt ondersteund door Korean Cultural Center (Brussels).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content