Festival van Cannes kiest Cate Blanchett als juryvoorzitter

© REUTERS

De tweevoudige Oscarwinnares volgt Pedro Almodóvar op.

Cate Blanchett zal de jury voorzitten op het 71ste Filmfestival van Cannes. Dat geraakte donderdag bekend. Wie er verder mee zal beslissen wie de Gouden Palm wint, is nog niet geweten. Blanchett volgt Pedro Almodóvar op als voorzitter en is de eerste vrouw sinds Jane Campion in 2014, de twaalfde in totaal, die de taak mag vervullen.

Blanchett is al jaren een gerespecteerd film- en theateractrice, die op het grote scherm onder meer schitterde in The Aviator, Notes on a Scandal en Carol. Twee keer won ze een Oscar, een voor haar bijrol The Aviator en een voor haar hoofdrol in Blue Jasmine.

‘Ik kom al jaren naar Cannes als actrice en producer om deel te nemen aan de gala-avonden en competities’, reageert Blanchett. ‘Maar ik ben nog nooit gekomen om enkel te genieten van de overvloed aan films op dit groots festival.’ Ze zegt vereerd te zijn. ‘Dit festival speelt een cruciale rol in het samenbrengen van de wereld om het verhaal te vieren, dat vreemde en vitale streven dat alle mensen met elkaar delen.’

Het Filmfestival van Cannes vindt plaats van 8 tot en met 19 mei.

Lees ook ons interview met Cate Blanchett: ‘Theater blijft mijn eerste liefde’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content