Festival Franse film opent met ‘Cloclo’

© Belga

“Cloclo”, de biopic over Claude François, gespeeld door de Belgische acteur Jérémie Renier, is de openingsfilm van het zestiende festival van de Franse film in Hollywood.

Het festival wordt afgesloten met “Intouchables”. Dat meldden de organisatoren. “Cloclo”, een film van Florent-Emilio Siri, kreeg in de Verenigde Staten de titel “My Way”, naar het nummer van Frank Sinatra.

Claude François beter leren kennen

“De film zou ertoe moeten bijdragen dat de Amerikanen Claude François beter leren kennen. Hij wilde namelijk net voor zijn dood naar Los Angeles verhuizen”, verklaarde François Truffart, de directeur van het festival, dat plaatsvindt in Hollywood. Op het filmfestival, dat bij Amerikaanse distributeurs erg hoog aangeschreven staat, zullen 55 films – 34 langspeelfilms en 21 kortfilms – te zien zijn.

Van de langspeelfilms zullen er 29 dingen naar de prijs van de jury en de prijs van het publiek. De selectie bestaat onder meer uit “38 témoins” van de Belg Lucas Belvaux, “Les adieux à la reine” van Benoît Jacquot, “L’amour dure trois ans” van Frédéric Beigbeder, “Americano” van Mathieu Demy, “L’exercice de l’Etat” van Pierre Schoeller, “Polisse” van Maïwenn, “La fille du puisatier” van Daniel Auteuil en de 3D-animatiefilm “Un monstre à Paris” van Bibo Bergeron. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content