Felix Van Groeningen regisseert film voor Amerikaans productiebedrijf van Brad Pitt

Felix Van Groeningen © BELGA

Felix Van Groeningen zal voor het Amerikaanse productiebedrijf New Regency en Plan B, de productiemaatschappij van Hollywoodacteur Brad Pitt, een nieuwe speelfilm regisseren. “Beautiful Boy” zal zijn zesde speelfilm worden, meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) woensdag.

Het scenario van de speelfilm is gebaseerd op twee succesvolle boeken van New York Times-journalist David Sheff over de drugsverslaving van zijn zoon. Het verhaal van de verslaving en het afkicken van methadon wordt beschreven door de ogen van een vader. Scenarist Luke Davies, die eerder zijn sporen heeft verdiend met de James Dean-filmbiografie “Life”, zal de verhalen bewerken voor de film.

Eerste Amerikaanse stappen

Er zijn nog geen namen bekendgemaakt van acteurs, laat het VAF nog weten. “Beautiful Boy” wordt de eerste Amerikaanse speelfilm voor Felix Van Groeningen. Hij legt momenteel de laatste hand aan zijn vijfde speelfilm “Belgica”, die in het voorjaar van 2016 in de Belgische filmzalen te zien is. Eerder maakte de Vlaamse regisseur “The Broken Circle Breakdown”, “De helaasheid der dingen”, “Dagen zonder lief” en “Steve + Sky” met steun van het VAF. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content