Felix van Groeningen gaat film maken over Charlatan

© Belga

De Vlaamse regisseur gaat een film maken over de Charlatan, één van de meest bekende cafés in Gent. De vader van Felix heeft ooit de Charlatan opgericht.

De Vlaamse regisseur Felix van Groeningen gaat een film maken over de Charlatan, één van de meest bekende cafés in Gent. De vader van Felix heeft ooit de Charlatan opgericht.

Felix is momenteel het scenario aan het schrijven dat gebaseerd is op zijn eigen ervaringen in het café, toen zijn vader nog eigenaar was. Dat heeft hij gezegd in Café Corsari.
“De film gaat over een café dat eerst klein is, maar daarna groter wordt. Het wordt een soort dancing en het wordt uiteindelijk iets negatiefs”, vertelt Van Groeningen. “Mijn vader heeft het café groot gemaakt, maar dan is het failliet gegaan en daarna is het overgenomen.” Van Groeningen heeft zelf nog als barman in de Charlatan gewerkt toen zijn vader eigenaar was. “Ik was nogal onhandig en brak veel glazen, maar dat was geen probleem, want ik was de zoon van de baas.”

“Het wordt een verhaal van camaraderie tussen de mensen die er werken, je amuseert je ook achter de toog. Maar ik zag het daarna ook kapotgaan omdat het een dancing werd en er portiers moesten komen. In het nachtleven komt heel veel samen.” Voor de film over de Charlatan werkt Van Groeningen samen met theatermaker Arne Sierens, met wie hij ook al het scenario voor ‘Dagen zonder lief’ schreef.

Van Groeningen kennen we vooral zijn werk voor ‘Steve + Sky’, ‘De helaasheid der dingen’ en zijn laatste film ‘The broken circle breakdown’, die intussen al aan 30 landen is verkocht. Wanneer zijn nieuwe film, die een “zotte trip” moet worden, uitkomt en wie erin zal meespelen, is nog niet bekend. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content