Faye Dunaway siert poster 64e Cannes FilmFestival

De Amerikaanse actrice Faye Dunaway siert de poster van het 64e FilmFestival van Cannes. In een sober ontwerp van Jerry Schatzberg maakt Dunaway het Cannes Festival wel héél erg aantrekkelijk.

Het 64e Cannes Film Festival heeft een tipje van de sluier gelicht. Het officiële uithangbord is een kunststukje van Jerry Schatzberg. Schatzberg is een New Yorkse regisseur die in 1973 de Gouden Palm won voor zijn film ‘Scarecrow’.

Schatzberg begon zijn carrière echter als fotograaf. Hij gooide voor het eerst hoge ogen met zijn reeks over singer-songwriter Bob Dylan. Daarna schakelde Schatzberg over op filmregie. Zo regisseerde hij in 1970 de film ‘Puzzle Of A Downfall Child’. Met ‘Panic In Needle Park’ en ‘Scarecrow’ won hij telkens de Gouden Palm.

De foto van Faye Dunaway die gebruikt wordt op de poster is afkomstig uit Schatzbergs eerste film ‘Puzzle Of A Downfall Child’. Die film dateert al uit 1970, maar werd door Universal Pictures opgeschoond en hersteld. Daarna verschijnt ‘Puzzle Of A Downfall Child’ op het witte doek van Cannes in het bijzijn van de actrice en de regisseur.

Op 14 april onthult het festival de films die zullen vertoond worden tijdens de 64e editie.

Het festival zelf loopt van 11 tot 22 mei in, uiteraard, Cannes en opent met ‘Midnight In Paris’ van Woody Allen waarin Carla Bruni een rolletje vertolkt.

Pieter Devriese

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content