‘Fargo’ van Coen-broers wordt tiendelige tv-serie

© DR

‘Fargo’, het meesterwerk van de filmbroers Joel en Ethan Coen uit 1995, wordt herwerkt tot een tiendelige miniserie, met Billy Bob Thornton in de hoofdrol.

‘Fargo’, de misdaadfilm van Joel en Ethan Coen over een autohandelaar die twee boeven inschakelt om zijn vrouw te kidnappen en vervolgens het losgeld te delen, krijgt een tweede leven op het kleine scherm. Het macaber meesterwerk uit 1995 wordt een miniserie in tien afleveringen en krijgt een nieuw scenario, nieuwe personages en Billy Bob Thornton in de hoofdrol.

In de adaptatie van Noah Hawley kruipt de 57-jarige Thornton – geen onbekende in de Coen-films – kruipt in de huid van een manipulatieve man die een verzekeringsagent ontmoet en hem meesleurt in de ondergang. De opnames vinden plaats in Canada.

De filmbroers hebben het script van Hawley opgestuurd gekregen en hier en daar wat gesleuteld aan de dialogen. Maar verder gaat hun medewerking niet. De serie wordt uitgezonden door de Amerikaanse zender FX, vermoedelijk in 2014.

‘Fargo’, met Frances McDormand en een uitmuntende Steve Buscemi, won in 1996 twee Oscars: die voor beste actrice en beste originele scenario. (DB)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content