Familiefilm IEP! heeft de prijs voor beste speelfilm

Familiefilm IEP!, een Nederlands-Belgische coproductie, heeft de prijs voor beste speelfilm in de wacht gesleept op het 8ste European Film Festival in het Poolse Koszalin.

Familiefilm IEP! heeft de prijs voor beste speelfilm in de wacht gesleept op het 8ste European Film Festival in het Poolse Koszalin.

De Nederlands-Belgische coproductie vertelt het verhaal van Spiegeltje, een meisje met vleugels in plaats van armen. De film is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek uit 1996 van Joke van Leeuwen. IEP! ging in februari vorig jaar in Nederland in première en had na ruim een maand al 100.000 bezoekers getrokken, goed voor een Gouden Film.

De familiefilm heeft al diverse prijzen gewonnen op filmfestivals in Vancouver, Milaan, Kopenhagen en Montréal. Viegeltje wordt gespeeld door Kenadie Jourdin-Bromley. De overige rollen worden vertolkt door Huub Stapel, Joke Tjalsma en Madelief Vermeulen. (Belga)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content