Eyeworks wil laatste film River Phoenix voltooien

‘Dark Blood’, de film die de Nederlandse regisseur George Sluizer in 1993 opnam toen River Phoenix aan een overdosis verdovende middelen overleed, komt volgend jaar in de zalen.

Achttien jaar na het onverwacht overlijden van acteur River Phoenix laat regisseur George Sluizer weten ‘Dark Blood’, de film waaraan Phoenix werkte in 1993, toch te willen voltooien. Productiebedrijf Eyeworks gaat hem daarin bijstaan.

Na Phoenix’ dood nam Sluizer de originele opnames van Dark Blood mee naar huis, uit vrees voor vernietiging. Nu heeft hij een nieuwe versie van de film gemonteerd die mits enkele aanpassingen klaar is om uitgebracht te worden. Zo wil de regisseur gebruikmaken van voice-overs door de broer van River Phoenix, acteur Joaquin Phoenix (Walk The Line). Volgens Sluizer gelijken de stemmen van de broers voldoende op elkaar om geloofwaardig te zijn.

In ‘Dark Blood’ speelt River de rol van Boy, een kluizenaar die in de woestijn het einde van de wereld afwacht. Wanneer hij een koppel ontmoet met autopech en een relatie begint met de vrouw, begint hij te twijfelen aan zijn overtuiging.

Voor zijn dood gold Phoenix als een van de jonge talenten in Hollywood. Hij speelde mee in films als ‘My Own Private Idaho’ van Gus Van Sant en in Sydney Lumets ‘Running On Empty’, waarvoor de acteur een Oscar ontving en een nominatie voor een Golden Globe Award. (TS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content