Exclusieve trailer van ‘Cowboys and Aliens’

Knack Focus legde de hand op de nieuwe trailer van de actiethriller ‘Cowboys and Aliens’, een kruisbestuiving tussen een Amerikaanse western en een alieninvasiefilm.

Jon Favreau is regisseur van dienst en kon op de hulp rekenen van Steven Spielberg, Ron Howard en nog een aantal prominente filmmakers om het gelijknamige stripverhaal tot leven te wekken. De acteurs zijn niet van de minsten. Favreau caste Bondvertolker Daniel Craig als cowboy en Harrison Ford, oude rot in het vak, speelt kolonel Dolarhyde. Olivia Wilde zal als vrijbuitster Ella te zien zijn.

PlotFavreau zendt ons terug in de tijd, naar 1873, en brengt ons naar Absolution, een grauw woestijndorpje in Arizona. Een lonesome cowboy strompelt het kleine gehucht binnen met één handboei rond zijn hand. Dat is voor hem de enige aanwijzing over wat hem precies is overkomen, want voor de rest van zijn verleden tast hij volledig in het duister.

Erg gastvrij kunnen de dorpelingen niet genoemd worden. Ze leven voortdurend in angst. onder het bijna dictatoriale leiderschap van kolonel Dolarhyde komt het volk toch in actie. Maar dan gebeurt het ondenkbare. Buitenaardse monsters zijn op de aarde afgevlogen om aan een razendsnel tempo de kwetsbare mensen uit het dorp een voor een te ontvoeren.

Ondertussen begint het geheugen van de vreemde cowboy langzaamaan binnen te sijpelen en beseft hij dat hij vroeger achter een geheim was gekomen dat nu het bedreigde dorp van de ondergang zou kunnen redden. De dorpelingen hebben geen andere keuze dan blindelings op de vreemdeling te vertrouwen als ze de aanval willen overleven. Met de hulp van Ella slaagt hij er in om voormalige vijanden te verenigen in de strijd tegen de aliens.

De film wordt op 10/8 in de Belgische bioscopen verwacht.

Bekijk hier de trailer.

Julie Herreman

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content