Ewan McGregor maakt regiedebuut met ‘American Pastoral’

Ewan McGregor © Reuters

Nadat Philip Noyce zich als regisseur terugtrok, zag en greep de Schotse acteur zijn kans om de regie over te nemen. McGregor vertolkt eveneens de hoofdrol in de film.

Na Clint Eastwood, George Clooney Ben Affleck en recentelijk Bradley Cooper staat ook Ewan McGregor weldra achter de camera. Naast zichzelf zal hij in ‘American Pastoral’ ook Jennifer Connelly en Dakota Fanning regisseren. Philip Noyce, regisseur van onder meer The Bone Collector en Salt, was meer dan tien jaar aan boord van het project, maar liet om onbekende redenen de regie aan zich voorbijgaan.

American Pastoral is een adaptatie van de gelijknamige roman van Philip Roth, waarmee de Amerikaanse auteur in 1997 de Pulitzer Prize won. Het verhaal volgt Seymour ‘Suede’ Levov (McGregor), die het bedrijf van zijn vader erft en met de beeldschone Dawn (Connelly) in het huwelijksbootje stapt. Wanneer zijn dochter (Fanning) tijdens de Vietnamoorlog uitgroeit tot een politiek terrorist, spat het succesrijk leven van Suede uiteen.

McGregor verklaarde al geruime tijd een regiedroom na te jagen: “Ik wachtte jaren op een verhaal waarbij ik het gevoel had dat ik móest vertellen. Met het script van American Pastoral heb ik dat verhaal nu gevonden.” (JB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content