‘Everything Everywhere All At Once’ krijgt elf Oscarnominaties

De Amerikaanse langspeelfilm Everything Everywhere All at Once heeft dinsdag elf Oscarnominaties gekregen. Hij leidt daarmee de nominatiedans voor de Duitse oorlogsfilm All Quiet on the Western Front en de Ierse tragikomedie The Banshees of Inisherin. Close van Lukas Dhont slaagde erin een nominatie binnen te halen in de categorie beste buitenlandse film.

‘Everything Everywhere All at Once’ is moeilijk in een vakje te stoppen: het is een komische sciencefictionfilm met absurdistische trekjes én een dramatisch familieverhaal, geschreven en geregisseerd door Daniel Kwan en Daniel Scheinert. De film vertelt het verhaal van Evelyn Wang (Michelle Yeoh), een Chinees-Amerikaanse vrouw van middelbare leeftijd die probeert haar wassalon en haar huwelijk te redden. Tot daar de normale verhaallijn. Wat volgt is minder doorsnee: tijdens een belastingcontrole, wordt Evelyn plotseling in een multiverse gekatapulteerd.

De film is onder meer genomineerd in de categorie beste film, beste regie, beste actrice (Michelle Yeoh) en twee keer zelfs in de categorie beste actrice in een bijrol (Jamie Lee Curtis en Stephanie Hsu).

De Duitse oorlogsfilm All Quiet on the Western Front en de Ierse tragikomedie The Banshees of Inisherin kunnen rekenen op negen nominaties. De biopic Elvis zit aan acht.

All Quiet on the Western Front is trouwens een concurrent van Close in de categorie beste buitenlandse film.

Partner Content