Erwin Provoost wordt nieuwe directeur-intendant van Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF)

© Belga

Erwin Provoost wordt de nieuwe directeur-intendant van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). Dat heeft de Raad van Bestuur van het Fonds maandagavond bekendgemaakt. Op 1 januari 2018 volgt Provoost Pierre Drouot op, die sinds oktober 2005 het VAF leidt.

“De 63-jarige Provoost is geen onbekende in de film- en televisiesector. Hij studeerde filmregie en productie aan het RITCS in Brussel. In 1981 richt hij het productiehuis Multimedia (later MMG) op, waarmee hij naam maakt als producer van onder meer Brussels by Night (1983), Istanbul (1985) en Crazy Love (1987). Later volgen ook een aantal commerciële successen, met de Urbanus-films Hector (1987) en Koko Flanel (1990) en De zaak Alzheimer (2003).

Op fictievlak produceert MMG in 1997 de tv-serie Windkracht 10 en vanaf het najaar van 1999 ook de serie Flikken. In 2005 wordt MMG overgenomen door Eyeworks. In 2010 wordt Provoost CEO van Eyeworks Belgium, tot hij in 2013 opstapt en aan de slag gaat als directeur media bij WPG Uitgevers.

Zijn taak bestaat erin om de klassieke ‘papieren’ uitgeverij samen met Peter Quaghebeur tot een mediagroep om te bouwen. “Ik ben fier dat ik het schitterende werk van Pierre Drouot mag verderzetten”, zegt Erwin Provoost. “Ik kijk er ook naar uit om samen te werken met een sterk en goed functionerend team. De continuïteit verzekeren is dan ook de eerste opdracht. Maar de audiovisuele sector is in volle (r)evolutie en hierop zal het VAF samen met producenten, regisseurs en auteurs in de komende jaren een antwoord moeten formuleren.”

Huidig directeur-intendant Pierre Drouot is blij met de aanstelling van Provoost: “De uiteindelijke keuze van de Raad van Bestuur voor Erwin Provoost was geen evidente beslissing: uitgesproken persoonlijkheden hebben altijd voor- en tegenstanders. Maar een uitgesproken persoonlijkheid met strategisch inzicht, tactisch aanvoelen, diplomatisch talent, een brede ervaring en een onafhankelijke ingesteldheid is wat het VAF en de onafhankelijke audiovisuele sector in Vlaanderen nodig hebben. De laatste zes maanden van mijn opdracht staan nu, wat mij betreft, in een positief perspectief.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content