Emma Watson gaat zingen als Belle in nieuwe verfilming van Beauty and the Beast

© Reuters

‘Het voelt bijna surrealistisch dat ik ga dansen op ‘Be Our Guest’ en het nummer ‘Something There’ ga zingen,’ schreef Emma Watson op haar Facebookpagina. De 24-jarige actrice bevestigde hiermee de geruchten dat ze de rol van Belle op zich zal nemen in de nieuwe Disneyverfilming.

Harry Potter-alumni en Verenigde Naties-ambassadeur Emma Watson maakt een van haar kinderdromen waar. De actrice sloot een deal met Disney en zal het Beauty-deel van Beauty and the Beast op zich nemen.

Disney is bezig met het verfilmen van enkele klassiekers of afgeleiden daarvan in live-action. Zo werkten ze in 2010 alvast Alice in Wonderland af, was 2014 het jaar van Maleficent en volgt later dit jaar de adaptatie van Cinderella. In 2016 mogen we dan weer de release van Jungle Book verwachten. Aan dit lijstje voegen we nu Belle en het Beest toe met niemand minder dan Emma Watson als de knappe en belezen Belle.

Bill Condon, de regisseur van onder meer The Twilight Saga: Breaking Dawn, Dreamgirls en Kinsey, kruipt in de regiestoel voor de Disneyprent. Het script is van de hand van Stephen Chbosky, die eerder al samenwerkte met Watson voor de coming-of-age-film The Perks of Being a Wallflower.

Watson was eerder al in de running voor de hoofdrol in Guillermo del Toro’s ‘Beauty’, de film die de regisseur aan het ontwikkelen was voor Warner Bros. Toen Disney Condon onder de arm nam om het Disneysprookje te verfilmen, snoepten ze blijkbaar ook Emma Watson van del Toro af. Volgens Amerikaanse media gaf del Toro inmiddels zijn zegen voor deze overstap.

Via Facebook kondigde Watson het heuglijke nieuws zelf aan. ‘Ik kan jullie eindelijk vertellen dat ik Belle ga spelen in de nieuwe live-action versie van Disney,’ klonk het enthousiast.

Wat leuk is om weten is dat het om een musical gaat. Net zoals Belle in de animatieversie zal Emma Watson het op een zingen en dansen zetten in de levensechte verfilming. Dat ze kan paaldansen weten we intussen al dankzij The Perks of Being a Wallflower, maar voor haar musicaltalent is het wachten op deze Disneyklassieker. Als kind trainde ze zang, dans en acteren bij de theaterschool Stagecoach Theatre Arts Ltd. Tijd om haar kinderdroom waar te maken.

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content