Emma Thompson na 25 jaar opnieuw op de planken in Londense theater

Topactrice Emma Thompson staat na 25 jaar nog eens op de planken in haar thuisstad Londen. Ze doet dat in de musical ‘Sweeney Todd’.

Emma Thompson is niet alleen een begenadigde actrice. Ze doet het ook uitstekend op de planken. 25 jaar geleden was ze voor het laatst te zien in een theaterstuk in haar geboortestad Londen. Dat was toen in de productie ‘Look back in anger’ aan de zijde van haar toenmalige man: acteur-regisseur Kenneth Branagh. Binnenkort is ze weer back on stage in een Londense theaterarena, the Coliseum, voor de musical ‘Sweeney Todd’, deze keer samen met de Welshe operazanger Bryn Terfel.

Het duo gaf in maart al een viertal voorstellingen met het New York Philharmonic-orkest, in New York. De Amerikaanse versie, met Thompson in de rol van Mrs Lovett, was een fenomenaal succes.

Emma Thompson brak door met de BBC-cultserie ‘Tutti Frutti’, om daarna te schitteren in kostuumdrama’s als ‘Howards End’ (goed voor de Oscar voor beste actrice), ‘The Remains of the Day’ en ‘Sense and Sensibility’. Voor die laatste film, geregisseerd door Ang Lee, pende de actrice ook het Oscarwinnende script neer. Dat was meteen het startschot voor een succesvolle nevencarrière als scenariste, al bleef de ze ook regelmatig in films en tv-series opduiken. In familieavonturen als Nanny McPhee en twee Harry Potters bijvoorbeeld, maar ook in serieuzer werk als Mike Nichols’ tv-miniserie ‘Angels in America’ en tal van andere producties.

De Londense actrice heeft naast Oscars ook Golden Globes en Emmy-awards in de prijzenkast staan. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content