Elle Fanning vertolkt Frankenstein-schrijfster Mary Shelley

Elle Fanning © Reuters

Elle Fanning, de zestienjarige zus van Dakota Fanning, zal in de huid kruipen van Mary Shelley. Haifaa al-Mansour wordt genoemd als regisseur van de prent over de ontluikende romance tussen de schrijfster en Percy Shelley.

Haifaa Al-Mansour, de enige vrouwelijke regisseuse van Saudi-Arabië, gaat het liefdesverhaal tussen Mary en Percy Shelley verfilmen. De prent zal de naam ‘A Storm in the Stars’ krijgen.

Mary Wollstonecraft Godwin, de dochter van feministisch icon Mary Wollstonecraft en William Godwin, begon een controversiële liefdesaffaire met Romantische dichter Percy Shelley toen hij nog getrouwd was met Harriet. Mary was toen bijna zeventien jaar oud.

Ze schreef haar beroemde werk ‘Frankenstein: or, The Modern Prometheus’ toen ze slechts negentien jaar oud was. Dat Elle Fanning nog maar zestien is, is dus geen enkel probleem aangezien de schrijfster al op erg jonge leeftijd verwikkeld geraakte in een affaire én literaire roem op haar naam kon schrijven.

Focus op interessante vrouwen

‘Elle is ongelooflijk slim en getalenteerd en heeft veel weg van Mary als jonge vrouw,’ vertelde producent Amy Baer aan Hollywood Reporter. Ze gelooft dan ook dat de jonge actrice de rol met verve zal vertolken. Eerdere films waarin de blonde actrice furore maakte zijn onder meer ‘Super 8’, ‘Maleficent’, en ‘Somewhere’.

Ook de keuze voor Al-Mansour is niet toevallig. Ze is de eerste vrouwelijke regisseuse van langspeelfilms in Saudi-Arabië en focust in haar werk ook vaak op ambitieuze (jonge) vrouwen. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content