Eerste waarachtige verfilming van het leven van Anne Frank

Filmproducent Paul Ruven laat weten dat er plannen zijn om het leven van Anne Frank te verfilmen. Het zou dan gaan om de eerste Nederlandse film over het joodse meisje. Ruven wil met de film voorgoed komaf maken met enkele hardnekkige fouten.

De Nederlandse filmproducent Paul Ruven werkt aan een speelfilm over het leven van Anne Frank. Dat maakte Ruven, regisseur van onder meer ‘Filmpje!’ en ‘De tranen van Maria Machita’, vrijdag bekend.

Volgens de producent gaat het om de eerste Nederlandse speelfilm over het Joodse meisje. Wel verschenen er eerder zowel Engelse en Amerikaanse producties als Nederlandse televisiefilms of miniseries.

Ruven laat weten dat de film wel degelijk het hele leven van Frank moet omsluiten, niet alleen toen ze moest onderduiken in het Achterhuis tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De makers van de film zijn in gesprek met de Anne Frank Stichting. Die doet onderzoek naar nieuwe inzichten in het leven van Anne Frank op basis van verklaringen van de laatste getuigen die haar gekend hebben. Ruven stelt dat in zijn film een aantal fouten zullen worden gecorrigeerd, “zodat we voor het eerst een juiste en waarachtige verfilming van het leven van Anne Frank zullen krijgen.”

Ruven zal zelf niet regisseren. Ook over de cast is nog niets bekend. De film zal in maart 2015 uitkomen, 70 jaar na Anne Franks overlijden. (CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content