Eerste trailer voor langverwachte nieuwe David Cronenberg

In ‘A Dangerous Method’ zijn onder meer Viggo Mortensen en Keira Knightley te zien.

Het was alweer een tijdje geleden dat we nog eens iets van David Cronenberg hadden gehoord. Sinds 2007 had de man achter onder meer ‘The Fly’ en ‘A History of Violence’ geen film meer gemaakt. Eind dit jaar komt echter ‘A Dangerous Method’ in de zalen. Deze film gaat over de turbulente vriendschap tussen psychiater Carl Jung (gespeeld door Michael Fassbender) en zijn mentor, Sigmund Freud (Cronenberg-habitué Viggo Mortensen).

De twee raakten verwikkeld in een driehoeksrelatie met Sabina Spielrein (Keira Knightley) als spil, en op basis van de trailer lijkt de film vooral hier rond te draaien.

Hoewel de trailer op het eerste gezicht een doorsnee historisch drama doet vermoeden, zijn veel vaste Cronenberg-ingrediënten duidelijk opnieuw aanwezig. De psychoanalytische theorieën van Freud en Jung kaderen namelijk perfect in Cronenbergs obsessie voor het lichamelijke van de mens en de impact op diens psyche.

‘A Dangerous Method’ is gebaseerd op het toneelstuk ‘The Talking Cure’ van Christopher Hampton, dat dan weer gebaseerd is op een non-fictieboek over Jung en Freud. Scenarist Hampton won ooit een Oscar voor zijn adaptatie van ‘Les liaisons dangereuses’. Je kan ‘A Dangerous Method’ vermoedelijk half november in de bioscoop verwachten. (MD)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content