Eerste Nikon Film Festival in startblokken

In samenwerking met het Filmfestival van Gent en het Brussels Short Film Festival organiseert Nikon voor het eerst een kortfilmfestival in België.

Nikon is zich erg bewust van het stijgend belang van film en video. Met het oog op deze evolutie wil het zijn aanbod uitbreiden. Om diezelfde reden kwam Nikon met het initiatief om een filmfestival op poten te zetten. De filmmakers maken kans op twee prijzen: de Prijs van de Jury en de Publieksprijs.

Online kunnen filmliefhebbers sterren (van één tot vijf) toekennen aan de participerende kortfilms. Regisseurs Jan Verheyen, Jaco Van Dormael, Rob Rombouts en Mark De Visscher zetelen in de jury naast cameraman Jo Vermaecke en Country Manager van Nicon Valerie Pierre om de twintig meest geprezen inzendingen te beoordelen. Vertegenwoordigers van de ondersteunende filmfestivals van Gent en Brussel zullen de jury bijstaan. Voor de evaluatie zal de jury vooral letten op techniek, verhaallijn, opname en regie.

Tot en met 31 augustus 2011 kunnen deelnemers met of zonder specifieke opleiding hun eigen kortfilm van minimaal 30, maximaal 200 seconden inzenden via de website. In de periode van 1 mei tot 2 september kan het publiek zijn stem uitbrengen. Tussen 15 en 30 september kan er opnieuw gestemd worden, deze keer enkel op de 20 genomineerde kortfilms. De publiekswinnaar zal filmmateriaal ter waarde van 15.000 euro in ontvangst mogen nemen. De meest succesvolle inzendingen worden vertoond op het Filmfestival van Gent.

Julie Herreman

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content