Eerste Cannesdeal gesloten over ‘The Artist’

‘The Artist’ van de Franse cineast Michel Hazanavicius wordt door filmstudio Weinstein Co gekocht. De filmmaker dingt met deze prent mee naar de gouden palm.

De rechten om de stille zwart-witfilm ‘The Artist’ in de Verenigde Staten en andere landen te releasen worden door de Amerikaanse onafhankelijke filmstudio Weinstein Company gekocht. Het scenario werd door Michel Hazanavicius geschreven en geregisseerd.

Het verhaal, dat zich afspeelt eind jaren 20, vertelt een stukje geschiedenis. Een filmdiva ziet haar carrière als topactrice in stille prenten in het water vallen met de komst van de talkies, de gesproken cinema. Een jonge figurante ziet haar kans schoon om zelf de nieuwe vedette te worden in de (gesproken) filmwereld.

Hazanavicius was al gekend van zijn spionnagefilms ‘OSS 117: Nid d’Espions’ en ‘OSS 117: Rio ne répond plus’. Een van zijn oude bekenden Jean Dujardin zal ook in ‘The Artist’ zijn acteerprestaties boven halen. Naast Dujardin zullen ook Berenice Bejo, John Goodman, James Cromwell, Missi Pyle en Penelope Ann Miller te zien zijn in de deze stomme zwart-witprent.

Julie Herreman

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content