Een glimp uit Wuthering Heights

Wuthering Heights, de bekende roman van Emily Brontë, wordt nog maar eens verfilmd. Deze keer neemt Andrea Arnold het boek uit 1847 onder handen. De eerste teaser staat nu online. De toon van de film is meteen gezet.

Het romantisch drama van Brontë beschrijft het verhaal van de jonge Heathcliff die door de rijke familie Earnshaw wordt geadopteerd. Hij leert Catherine kennen, de dochter des huizes en begint er een onstuimige relatie mee. Hierdoor wordt een ware hel ontketend met gevolg dat velen uit zijn omgeving eraan ten onder gaan. Brontë schreef haar enig boek onder pseudoniem Ellis Bell. De schrijfster stierf iets meer dan een jaar na de publicatie van Wuthering Heights in 1847.

Sindsdien werd haar werk ontelbare keren herwerkt en verfilmd, onder meer door Peter Kosminsky waarin Juliette Binoche en Ralph Fiennes de hoofdrollen bekleedden. De Britse cineaste en actrice Andrea Arnold verwierf heel wat bekendheid met haar bekroonde film Fish Tank in 2009. In dit kleine stukje trailer van Arnolds Wuthering Heights wordt veel aan de verbeelding overgelaten. Naast dat ene, bijna poëtische zinnetje, “you broke my heart, you’ve killed me” is de teaser eerder beeld zonder klank. De toon van de film is meteen gezet.

De prent van Andrea Arnold bevat weinig bekende acteurs. James Howson (Heathcliff) werd opgemerkt tijdens een auditie voor de film. Kaya Scodelario (Catherine) speelde eerder mee in Shank en The Clash of the Titans. Wuthering Heights ging in première op het internationaal filmfestival in Venetië 2011 en werd ook vertoond op het filmfestival in Toronto 2011. (JH) Wuthering Heights zal vanaf november in de bioscoop te zien zijn.

Bekijk alvast de teaser-trailer van Wuthering Heights.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content