Eddie Redmayne in poleposition voor hoofdrol in Harry Potter-spinoff

Eddie Redmayne als Stephen Hawking in 'The Theory of Everything'. © GF

Oscarwinnaar Eddie Redmayne is in beeld om de hoofdrol te vertolken in ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’, het vervolg op de Harry Potter-reeks naar het scenario van schrijfster J.K. Rowling.

‘Fantastic Beasts And Where To Find Them’, de titel van een van de handboeken die Harry Potter en zijn studiegenoten gebruiken op de heksenschool, is een vervolg op de reeks rond Potters tovenaarswereld in drie delen.

Het verhaal gaat over de avonturen van zoöloog, magiër en centraal personage Newt Scamander, en zal zich in New York afspelen, zo’n 70 jaar voor het verhaal van Harry. Harry Potter zelf komt er niet in voor. Voor Rowling betekenen de nieuwe films haar eerste job als scenarioschrijver.

Volgens Variety staat Eddie Redmayne helemaal bovenaan de lijst met mogelijke hoofdrolspelers die regisseur David Yates in gedachten heeft. De veelzijdige Britse acteur won onlangs een Oscar voor zijn Stephen Hawking-vertolking in het drama ‘The Theory of Everything’ (zie foto). Ook Nicholas Hoult, binnenkort te zien in ‘Mad Max Fury Road’, is in beeld voor de rol van Scamander.

De release van ‘Fantastic Beasts And Where To Find Them’ is voorlopig gepland in het najaar van 2016. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content