E.T.-screenwriter Melissa Mathison overleden op 65-jarige leeftijd

Melissa Mathison op de set van E.T. © Universal Pictures

Woensdag liet schrijfster Melissa Mathison het leven na een strijd met neuro-endocriene kanker. Mathisons grootste verwezenlijking was het schrijven van het script van E.T.: The Extra Terrestrial, de Oscar-genomineerde tekst ruimde voor Mathison de baan voor andere projecten, zoals Scorsese’s dalai lama-film Kundun.

Gelukkig wordt Melissa Mathison niet alleen herinnerd als één van Harrison Fords ex-vrouwen, maar als één van de grote talenten die sleutelde aan Steven Spielbergs E.T.: The Extra Terrestrial. Ook The Black Stallion vloeide uit haar pen. De talentrijke schrijfster bezweek woensdag aan kanker in Los Angeles, zo bevestigde haar broer.

De vrouwelijke screenwriter had een bloeiende carrière en bezat een veelzijdig repertoire: ze werd niet alleen genomineerd voor een Academy Award voor E.T., maar pende ook mee aan een verfilming van de science fiction-reeks The Twilight Zone in 1983. Verder werkte ze mee aan het script van Martin Scorsese’s Kundun (1997), dat het levensverhaal van de veertiende dalai lama op het witte doek bracht.

Mathison dacht nog niet aan stoppen, ze had recent nog samengezeten met Steven Spielberg voor zijn verfilming van Roald Dahls de GVR (de Grote Vriendelijke Reus). “Melissa had een edelmoedig en liefdevol hart dat even hard scheen als het stralende hart dat ze aan E.T. gaf”, reageerde de E.T.-regisseur op haar overlijden.

Op de bonus-dvd van E.T., The Extra Terrestrial vertelt Spielberg over haar script voor de film: “Melissa overhandigde me een draft van ongeveer 107 pagina’s en ik heb het in een uur uitgelezen. Ik was er niet goed van! Het was een volwaardig script, ik had het de dag erop al willen verfilmen. Het was zo openhartig, en Melissa’s stem maakte een directe connectie met mijn hart.”

(EVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content