Dwergen protesteren tegen Sneeuwwitje-film zonder echte dwergen

De dwergen in Hollywood zijn niet te spreken over de film ‘Snow White and the Huntsman’. Reden: alle rollen in de film worden ingenomen door acteurs met een normaal gestalte. De dwergen plannen een protestmars.

‘Met minstens honderd dwergen zullen we een mars houden aan je kantoor’, waarschuwt Matt McCarthy in een brief aan het adres van de voorzitter van filmstudio Universal. McCarthy is 1,23 meter lang, lid van theatergezelschap ‘Beacher’s Madhouse’ en net als alle andere dwergen boos omdat geen enkele échte dwerg te zien is in de bewerkte Disney-klassieker ‘Snow White and the Huntsman’ (ofte Sneeuwwitje en de zeven dwergen) die binnenkort uitkomt.

In de film worden alle rollen ingenomen door acteurs met een normaal gestalte. De gezichten werden via een digitale ingreep op de lichamen van dwergen verwerkt. McCarthy, die de protestmars zal leiden, vindt het niet kunnen dat de acteurs zo gemakkelijk als lilliputters worden neergezet. Hij vindt het ‘even erg als een blanke acteur de rol van een Afro-Amerikaanse persoon laten spelen en daarna de huidskleur digitaal veranderen’.

In deze ‘heftigere’ versie van de tekenfilm kruipt ‘Twilight’-heldin Kristen Stewart in de jurk van Sneeuwwitje. De film verschijnt op 13 juni in de bioscopen. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content