Dvd-tip: The Sound of Music

Aan de familie von Trapp valt niet te ontsnappen! Op deze digitalisering ter gelegenheid van de 45e verjaardag kun je deze onverwoestbare klassieker ook bekijken terwijl de trivia, de picture in picture-commentaren en de liedjesteksten je om de oren fluiten.

The Sound of Music

Blu-ray and dvd Collector’s Box

20th Century Fox; € 69,95

Kwelende kleine mormels, kwelende nonnen, defilés in Lederhosen, peperkoeken sentimentaliteit, een patriarch met meer dictatoriale trekjes dan de nazi’s die hij bestrijdt, de Oostenrijke Alpen, prentbriefkaarten uit Salzburg én de reputatie een van de lievelingsfilms van Bart Dewever te zijn. The Sound of Music heeft werkelijk alles om te haten. Toch is dit een musical waaraan ik maar niet kan weerstaan. Ligt het aan het spectaculaire vakmanschap van regisseur Robert Wise? Het overrompelende enthousiasme van Julie Andrews? Of de aanstekelijke songs van Rodgers & Hammerstein? Hoe dan ook, aan de familie von Trapp valt niet te ontsnappen. Op deze digitalisering ter gelegenheid van de 45e verjaardag kun je deze onverwoestbare klassieker ook bekijken terwijl de trivia, de picture in picture-commentaren en de liedjesteksten je om de oren fluiten. En meezingen zul je, dankzij een dwingende muziekmachine.

De feestelijke box bevat naast de met vele extra’s gelardeerde dvd- en Blu-ray-uitgave ook een boek over de film, een met de hand geschilderde muziekdoos, de heruitgave van de originele bioscoopbrochure uit 1965, en jawel: foto’s van Salzburg!

(P.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content