Dvd-release ‘Black’ in teken van sensibilisatie rond Brusselse stadsbendes

© gf

De dvd-release van de recentste film van Adil El Arbi en Bilall Falah stond in het teken van sensibiliseringsprojecten rond het fenomeen van de Brusselse stadsbendes. De vertoning werd bijgewoond door tal van politiediensten en magistraten uit de hoofdstad.

Op initiatief van Frederic Dauphin, zonechef van de politiezone Brussel Noord, vond er donderdag een speciale filmvertoning plaats in Schaarbeek.

De speciale vertoning van ‘Black’ werd bijgewoond door 250 mensen, onder wie magistraten, preventiemedewerkers, de burgemeesters van Schaarbeek en Evere, de gerechtelijke directie van politiezone Brussel Noord, maar ook delegaties van andere Brusselse politiezones.

Na de filmvoorstelling volgde een debat over het fenomeen van de stadsbendes tussen politiemedewerkers, de regisseurs Adil El Erbi en Bilall Falah, auteur van het boek ‘Black’ Dirk Bracke, de gerechtelijke directie van de politie Brussel Noord en politie-inspecteurs die rond het thema werken.

Stadsbendes zijn een complexe kwestie in Brussel en vragen een specifieke benadering en coördinatie. Met de speciale voorstelling en het debat willen de politiediensten meegeven dat, naast radicalisme, ook het thema van de stadsbendes nog steeds zeer actueel blijft in heel wat Brusselse wijken. ‘We worden nog dagelijks geconfronteerd met stadsbendes. Een dergelijk debat is dan ook belangrijk moment waarop we met de politiemensen, maar ook magistraten, over de kwestie kunnen reflecteren’, zegt Frederic Dauphin, zonechef van de politiezone Brussel Noord. (Belga/DB)

De cast van 'Black'
De cast van ‘Black’© Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content