Duo Leonardo DiCaprio-Jonah Hill opnieuw verenigd in ‘explosief’ drama

Leonardo DiCaprio en Jonah Hill, allebei genomineerd voor een Oscar voor hun acteerprestaties in ‘The Wolf of Wall Street, werken samen aan een film over de bomaanslag tijdens de Olympische Spelen in Atlanta.

Leonardo DiCaprio en Jonah Hill hebben elkaar weer gevonden voor een nieuw project. De twee filmsterren zijn allebei genomineerd voor een Oscar voor hun acteerprestaties in The Wolf of Wall Street. Dat succesverhaal willen ze nu nog eens overdoen met een film over de bomaanslag tijdens de Olympische Spelen in Atlanta.

Het voorlopige titelloze drama wordt gebaseerd op waargebeurde feiten. Jonah Hill zal Richard Jewell spelen, de bewakingsagent die in 1996 een verdachte rugzak ontdekte op de Olympische Spelen in Atlanta. Hij evacueerde de bezoekers uit het stadion, nog net voor de bom ontplofte. De ex-politieagent kreeg eerst een heldenstatuut aangemeten, maar dat veranderde al snel toen Jewell drie dagen later plots de hoofdverdachte werd, met een ware heksenjacht in de media tot gevolg. Leonardo DiCaprio speelt de toen nog onbekende advocaat die Jewell doorheen enkele loodzware maanden hielp.

Voor de film baseren de makers zich op het artikel “The Ballad of Richard Jewell” uit Vanity Fair, geschreven door Marie Brenner in 1997. 20th Century Fox heeft de rechten op het artikel reeds verworven. Het is niet de eerste keer dat een verhaal van Brenner verfilmd wordt. Ook ‘The Insider’, een film van Michael Mann uit 1990, werd gebaseerd op haar werk.

De nieuwe film wordt geproducet door DiCaprio’s productiemaatschappij Appian Way, Jennifer Davisson Killoran, Hill en Kevin Misher, die met het artikel op de proppen kwam. Er is nog geen schrijver of regisseur bekendgemaakt voor het project.

Voor Jonah Hill ziet de toekomst er rooskleurig uit. De acteur maakte een succesvolle transformatie van grappig dikkertje (‘Superbad’, ‘Get Him To The Greek’) naar een acteur die serieuze rollen aankan (‘Moneyball’, ‘The Wolf of Wall Street’). DiCaprio prees onlangs nog het improvisatietalent van zijn collega na hun samenwerking in The Wolf. “Jonah Hill is waarschijnlijk één van de beste improvisatoren met wie ik ooit gewerkt heb. Hij staat volkomen onbevreesd voor een groep mensen en komt op ongelooflijk spontane, briljante dialogen”, sprak hij vol lof.

‘The Wolf of Wall Street’ werd genomineerd voor vijf Oscars, waaronder beste film en beste regisseur. (PS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content