Duo Brian De Palma-Al Pacino in beeld voor remake van ‘De Zaak Alzheimer’

Brian De Palma © Reuters

Na ‘Loft’ krijgt een nieuwe kaskraker van Erik Van Looy een Amerikaanse remake: ‘De Zaak Alzheimer’. Volgens de Amerikaanse pers zou Brian De Palma de film regisseren, met Al Pacino in de hoofdrol.

‘De Zaak Alzheimer’ krijgt een Amerikaanse remake, als we de Amerikaanse bladen mogen geloven. Brian De Palma, regisseur van onder meer ‘Scarface’, ‘Passion’, ‘The Black Dahlia’, ‘Mission: Impossible’ en ‘The Untouchables’, is in beeld om de klus te klaren. Topacteur Al Pacino zou het hoofdpersonage vertolken en dus de rol van de dementerende huurmoordenaar Angelo Ledda (Jan Decleir) op zich nemen.

‘De Zaak Alzheimer’ – een bewerking van het gelijknamige boek van Jef Geeraerts – kwam uit in oktober 2003 en was meteen een hit. De thriller haalde in 2005 zelfs de Amerikaanse bioscopen onder de naam ‘A Memory of a Killer’, in oorspronkelijke versie weliswaar (zie lager). Nu is er dus een remake op til.

De film zou de titel ‘Retribution’ krijgen en zich afspelen in Philadelphia. Voor De Palma en Pacino is het al de derde keer dat ze samenwerken, denk aan de klassiekers ‘Scarface’ (1983) en ‘Carlito’s Way’ (1993).

Na ‘Loft’ is ‘ De Zaak Alzheimer’ de tweede film van Erik Van Looy die een Amerikaanse versie krijgt, al mag hij deze keer niet in de regisseursstoel zitten. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content