Duitse filmzalen boycotten ‘Avengers: Age of Ultron’

The Avengers © gf

Honderden filmzalen in Duitsland zijn niet opgezet met de verhoogde winsten die Disney wil opstrijken bij vertoningen van de nieuwste Marvel-film.

Terwijl ‘Avengers: Age of Ultron’ wereldwijd een explosie start kende, verloopt de vertoning in Duitsland zeer hobbelig. Reden is de verhoogde huurprijs die filmzalen moeten betalen voor de vertoning van de comicverfilming. Disney wil nu 53% in plaats van 47,7% van de verkooptickets opstrijken.

Uit protest hebben al 193 bioscopen, voornamelijk kleinere zalen, de film geboycot. Goed voor bijna 700 vertoningen die geschrapt worden en dus ook geen inkomsten genereren. Dat meldt The Guardian. ‘We zijn vooral bezorgd om de kleinere zalen in het oosten van het land’, zegt woordvoerder Karl-Heinz Meier. ‘Stijgende prijzen zijn problematisch en kunnen op termijn tot de sluiting van filmzalen leiden.’

Het is niet de eerste keer dat Duitse bioscopen een release boycotten: in 2003 hielden zowat 200 vestigingen de verfilming van Hulk uit hun zalen (om dezelfde redenen).

In de VS wordt nog vol ongeduld uitgekeken naar Marvel’s mega-blockbuster. Vanaf 1 mei doet de prent er zijn grote intrede. Verwacht wordt dat het openingsweekend (vlot) de kaap van 200 miljoen dollar aan opbrengsten zal bereiken. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content