Duitse filmlegende Irm Hermann overleden

© Getty

De Duitse actrice Irm Hermann, die meespeelde in verschillende films van Rainer Werner Fassbinder en andere bekende regisseurs van de Neuer Deutscher Film, is op 77-jarige leeftijd overleden.

Hermann werd in 1942 geboren in Munchen. Nadat ze afstudeerde, vond ze werk als secretaresse, tot een ontmoeting met Fassbinder in 1966 haar levensloop volledig veranderde. Nog in datzelfde jaar speelde ze in zijn kortfilm Der Stadtstreicher.

In de jaren die volgden, werd ze een van de vertrouwelingen van de cineast, die beschouwd wordt als een van de stichters van het naoorlogse Neuer Deutscher Film-genre. Ze speelde onder meer in diens eerste langspeelfilm Liebe ist kälter als der Tod (1969), maar ook in het veelgeprezen Berlin Alexanderplatz (1980).

Hermann acteerde ook in films van andere Duitse grootheden. Zo speelde ze in 1979 in Woyzcek van Werner Herzog. Nadat ze in 1975 naar Berlijn verhuisde, bouwde Hermann ook een carrière uit in het theater. Tot twee jaar geleden bleef ze acteren. Hermann overleed dinsdag in Berlijn op 77-jarige leeftijd. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content