DSK gaat klacht indienen tegen filmmaker Abel Ferrara

Dominique Strauss-Kahn gaat een klacht indienen tegen Abel Ferrara, de regisseur van de film ‘Welcome to New York’ over de seksuele uitglijders van de voormalige IMF-directeur.

Abel Ferrara, regisseur van de film ‘Welcome to New York’ die in Cannes in première ging, heeft komende dagen een klacht aan de broek. Dat zegt Jean Veil, de advocaat van de voormalige directeur van het Internationaal Monetair Fonds Dominique Strauss-Kahn.

‘Welcome to New York’ is gebaseerd op het seksschandaal dat drie jaar geleden de ondergang betekende voor DSK.

In de film, gespeeld door de Franse acteur Depardieu, wordt hij als een door seks geobsedeerde macho, die voor de beschuldiging van verkrachting van het kamermeisje Nafissatou Diallo een luxeleven leidde met champagne, sigaretten en seksorgieën. En dat kan niet door de beugel.

‘Dominique Strauss-Kahn is geschrokken en tegelijk gedegouteerd door de film’, aldus Veil. ‘Hij heeft zijn advocaten ingeschakeld en zal een klacht indienen wegens eerroof.’

De advocaat, die de film omschreef als ‘une merde’, benadrukt dat DSK destijds heel duidelijk buiten vervolging werd gesteld door de New Yorkse procureur. ‘Hij heeft net als iedereen het recht op vergetelheid.’

De oud-topman werd door zijn entourage aangeraden de film niet te bekijken.

De inmiddels 65-jarige Fransman moest in mei 2011 na het seksschandaal zijn positie bij het Internationaal Monetair Fonds in Washington afstaan. De zaak werd door een minnelijke schikking opgelost, maar maakte wel een einde aan zijn ambitie om mee te dingen naar het Franse presidentschap. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content