Drie Belgische films op Filmfestival van Gent

Drie van de dertien films in de officiële competitie op het 38ste Filmfestival Gent zijn van Belgische makelij. Het gaat om werk gaat van Gust Van den Berghe, Nicolas Provost en John Shanks.

“Blue Bird” is de nieuwe film van Gust Van den Berghe, die vorig jaar debuteerde met “En waar de Sterre bleef stille staan”. De titel verwijst naar het gelijknamig werk van Nobelprijswinnaar Nicolas Maeterlinck. “Het verhaal gaat over twee kinderen die op zoek gaan naar hun verdwenen blauwe vogel”, aldus Tom Heirbaut van het Filmfestival Gent. “Tijdens die zoektocht ontmoeten ze geesten en andere vreemde wezens.”

Met “The Invader” stelt de Vlaamse Brusselaar Nicolas Provost zijn eerste langspeelfilm voor. “De sociale thriller gaat over een Afrikaan in Brussel op zoek naar een betere wereld. Door zijn confrontatie met de harde maatschappij wordt hij langzaam maar zeker een monster. Een monster dat we zelf creëerden.”

“L’Hiver Dernier” is het langspeeldebuut van John Shanks, een Belg met Amerikaanse roots. “De film vertelt het verhaal van Johann, een jongeman die op een dag de boerderij van zijn familie erft. In een verlaten omgeving verkent Johann de wortels van zijn bestaan. Hij ontdekt ook dat, in tijden van globalisatie, achter de charme van het platteland heel wat pijn en hard labeur schuilgaan.”

Het 38ste Filmfestival Gent vindt plaats van 11 tot 22 oktober. Het volledige programma wordt op 28 september bekend gemaakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content