Drie Belgische films naar Internationaal Filmfestival van Göteborg

Wim Willaert in 'Le Ciel Flamand'. © .

De films ‘Home’, ‘Le Ciel Flamand’ en ‘King of the Belgians’ maken deel uit van het Internationaal Filmfestival van Göteborg. Dat vindt plaats van 27 januari tot 6 februari en viert zijn 40ste editie. Met ‘Noces’, ‘Toen mijn vader een struik werd’ en ‘Layla M.’ werden voorts drie coproducties met Vlaanderen geselecteerd. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

‘Le Ciel Flamand’ wordt in Göteborg voorgesteld binnen New Voices, een verzameling films van debuterende regisseurs op zoek naar nieuwe tendensen. De tweede film van regisseur Peter Monsaert zoomt in op de levens van drie generaties vrouwen wiens leven op de helling komt te staan na een dramatische wending.

‘Home’ en ‘King of the Belgians’ maken hun opwachting binnen de sectie Five Continents, dat het festivalpubliek via een selectie wereldcinema op ontdekkingstocht wil meenemen doorheen alle uithoeken van de wereld.

‘Noces’ van Stephan Streker werd opgenomen binnen het luik Festivalfavorieten en gaat over een meisje van Pakistaanse origine dat tussen twee culturen leeft. ‘Layla M.’, over een radicaliserend Nederlands meisje met Marokkaanse roots, is uitgenodigd voor het focusprogramma Goden en Mensen. ‘Toen mijn vader een struik werd’ wordt vertoond tijdens het Lilla Filmfestival. Dit subevenement gericht op kinder- en jeugdfilms vindt jaarlijks plaats aan de vooravond van het Göteborg International Filmfestival.

Tot slot worden tijdens de komende editie de gebroeders Dardenne gelauwerd met de Honorary Dragon Award, een bekroning voor hun ganse oeuvre.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content