DreamWorks maakt film over seksschandaal in Amerikaans bisdom

Samen met productiefirma Participant Media heeft DreamWorks de rechten binnengehaald op een verhaal over seksueel misbruik door katholieke pedofiele priesters in het aartsbisdom Boston.

De door Steven Spielberg mee opgerichte Hollywoodstudio DreamWorks snijdt een controversieel thema aan. Samen met productiefirma Participant Media heeft DreamWorks de rechten binnengehaald op een verhaal over seksueel misbruik door katholieke pedofiele priesters in het aartsbisdom Boston.

Het vakblad “Hollywood Reporters” meldt dat Tom McCarthy (The Visitor) de regie voor zijn rekening neemt. Als basis geldt het onderzoek van journalisten van de “Boston Globe”.

Het team interviewde een jaar lang slachtoffers van misbruik en bracht aan het licht dat de kerk jarenlang feiten verborgen hield. Het verslag leidde uiteindelijk in december 2002, na massale druk, tot het ontslag van kardinaal Bernard Law. De aartsbisschop van Massachusetts had jarenlang misbruik door andere priesters verborgen gehouden. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content