DreamWorks binnenkort in Japanse handen?

© x

Het Japanse telecom- en mediaconcern Softbank voert overnamegesprekken met het Amerikaanse DreamWorks Animation, de filmstudio achter succesvolle animatiefilms als “Shrek” en “Madagascar”.

Softbank zou een bod hebben neergelegd van 32 dollar per aandeel, wat in totaal neerkomt om zo’n 3,4 miljard dollar (2,7 miljard euro). Daarmee zouden de Japanners de aandeelhouders van DreamWorks een premie bieden van bijna 10 dollar per aandeel op de slotkoers op Wall Street afgelopen vrijdag. Jeffrey Katzenberg, topman en medeoprichter van DreamWorks en een belangrijke drijvende kracht achter de successen van de filmstudio, zou een contract zijn voorgelegd om zich voor een periode van zeker vijf jaar aan het bedrijf te verbinden.

Volgens The Hollywood Reporter was Katzenberg al geruime tijd op zoek naar een koper voor zijn onderneming. DreamWorks behaalde vorig jaar een omzet van een kleine 707 miljoen dollar (557 miljoen euro) en een nettowinst van ruim 55 miljoen dollar. Het filmbedrijf heeft ongeveer 2.200 mensen in dienst. De animatiestudio werd in 2004 afgesplitst van het gelijknamige filmbedrijf, dat twee jaar later zelf werd overgenomen door branchegenoot Paramount. (BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content