DreamWorks Animation bouwt themapark in China

Filmstudio DreamWorks Animation wil een groot themapark bouwen in de buurt van Shanghai. Er komen bioscopen, winkels, restaurants en hotels te staan. Ook gaat het complex films produceren.

In een gezamenlijke onderneming met Chinese partners bouwt DreamWorks Animation een entertainmentcomplex en animatiestudio in de buurt van Shanghai. Hiermee hoopt Oriental DreamWorks te kunnen wedijveren met New Yorks Broadway en Londens West End. Dat meldt Bloomberg News.

Oriental DreamWorks, de Chinese onderneming, zal 20 miljard yuan (ruim 2.5 miljard euro) investeren in het project. Het themapark, de Dream Center genaamd, wordt verwacht te openen in 2016 en zal bestaan uit bioscoopzalen, winkels, restaurant en hotels. De ‘Dream Walk’, het grootse Imax-scherm ter wereld, zal gebruikt worden voor premières en andere evenementen.

Het complex zal zelf ook films produceren. “We denken dat we een heel waardevolle strategische vennootschap hebben gevormd om animatiefilms van wereldklasse te maken,” vertelde CEO van DreamWorks Jeffrey Katzenberg tijdens een persconferentie in Shanghai. “We zijn er van overtuigd dat er ruim creatief talent aanwezig is hier in China. We staan heel enthousiast tegenover het bouwen van een studio.” DWA zal onder andere instaan voor de coproductie van ‘Kung Fu Panda 3’ in China.

China wordt beschouwd als een van de snelst groeiende filmmarkten ter wereld, naast de VS en Japan. De kaartjesverkoop steeg er vorig jaar met 35% tot 1.6 miljard euro.

Een gezamenlijke onderneming van DWA met China werd de laatste maanden verwacht. Concurrent Walt Disney begon vorig jaar al met de bouw van een pretpark bij Shanghai en is overeengekomen om Marvel studio’s ‘Iron Man 3’ in China te coproduceren. (CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content