Donna Tartt verkoopt filmrechten van ‘Het puttertje’

Donna Tartt © Reuters

Warner Bros. heeft de filmrechten van ‘Het puttertje’ dan toch te pakken gekregen. Deze roman van Donna Tartt telt meer dan 900 pagina’s en won dit jaar de Pulitzer Prize.

Het Amerikaanse filmproductiebedrijf Warner Bros. mag zich de eigenaar noemen van de filmrechten voor ‘The Goldfinch’, het veelbesproken en lijvige boek van Donna Tartt.

Warner Bros. heeft ook de rechten van ‘The Secret History’ (‘De verborgen geschiedenis’) in zijn bezit. Deze debuutroman van Tartt uit 1992 werd echter nog steeds niet verfilmd. Dit zou een van de redenen zijn waarom Tartt twijfelde of ze de rechten van ‘Het Puttertje’ aan hen zou verkopen.

Donna Tartt verkoopt filmrechten van 'Het puttertje'

Het boek ‘Het puttertje’ verhaalt over Theo Decker, een Amerikaanse jongeman die op 13-jarige leeftijd zijn moeder verliest tijdens een terreuraanslag in het Metropolitan Museum of Art. Tijdens de aanslag steelt hij het kleine schilderijtje ‘Het Puttertje’ van Carel Fabritius. Deze daad zorgt voor ontmoetingen met interessante figuren die zijn leven, dat overschaduwd wordt door posttraumatische stress, er niet altijd gemakkelijker op maken.

Wanneer en of de verfilming er komt, is nog niet duidelijk. RatPac Entertainment en Nina Jacobson en Brad Simpson van Color Force staan in voor de productie. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content