Donatie Warner Bros aan slachtoffers schietpartij

Warner Bros, de filmstudio achter de productie van ‘The Dark Knight Rises’, zal een bedrag vrijmaken voor de slachtoffers van de schietpartij in Colorado.

Warner Bross heeft contact gehad met John Hickenlooper, de gouverneur van Colorado. Het filmbedrijf zou meewerken aan een fonds dat Hickenlooper eerder lanceerde via de website givingfirst.org. Met dat programma wil hij de slachtoffers van de schietpartij in Aurora steunen. Tijdens de première van ‘The Dark Knight Rises’ schoot de 24-jarige James Holmes in de Century Theatres-bioscoop in Aurora twaalf bezoekers dood. Minstens 59 mensen raakten gewond.


De filmstudio deelt mee dat het gaat om ‘een substantieel bedrag’, maar geeft verder geen informatie vrij. Barry Meyer, de CEO van Warner Bros, heeft zijn werknemers een e-mail gestuurd om uit te leggen hoe ze de slachtoffers via een donatie persoonlijk kunnen steunen.


Kort na de dodelijke raid stuurde Warner Bros onmiddellijk een persbericht met een steunbetuiging de wereld in. Uit respect voor de slachtoffers schrapte de studio later ook de Europese première van ‘The Dark Knight Rises’ in Parijs. (AVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content