Don Cheadle is VN-ambassadeur voor milieubeleid

Acteur Don Cheadle is gekozen als ambassadeur voor het milieubeleid van de Verenigde Naties.

Acteur Don Cheadle is gekozen als ambassadeur voor het milieubeleid van de Verenigde Naties. UNEP, het United Nations Environment Program, maakte het nieuws bekend in het Volcanoes National Park in Rwanda, tijdens de World Environment Day-festiviteiten van 5 juni.

Volgens UNEP-topman Achim Steiner is Cheadle perfect om het ecologische bewustzijn wereldwijd te vergroten. De acteur zelf beloofde om de klimaatverandering te bestrijden en het milieubehoud te promoten.

De Amerikaanse Cheadle is wereldwijd een gerenommeerd acteur, maar ook een milieuactivist en liefdadigheidswerker. Hij voerde al campagne voor de slachtoffers van genocide, schreef het boek Not On Our Watch: The Mission to End Genocide in Darfur and Beyond, en verscheen in een Seal the Deal!-spot van de VN over klimaatverandering. Met deze nieuwe taak voegt hij zich bij andere bekende koppen zoals het Braziliaanse topmodel Gisele Bündchen en de Franse fotograaf Yann Arthus-Bertrand.

Cheadle is momenteel te zien in Iron Man 2, maar is ook bekend van onder andere de Ocean’s-trilogie en Hotel Rwanda, een waar gebeurd drama over de genocide in Rwanda. Voor zijn rol in die laatste werd hij genomineerd voor de Oscar voor Beste Acteur.

Sanne Jehoul

In onderstaand filmpje praat Don Cheadle over zijn boek Not On Our Watch:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content