DOCVILLE pakt uit met 45 premières

Op 29 april gaat het internationaal documentairefestival DOCVILLE in Leuven van start. Met maar liefst 45 Belgische premières belooft het een mooie editie te worden.

Van 29 april tot 7 mei kunnen documentaireliefhebbers hun hart ophalen op het internationaal filmfestival DOCVILLE. De 7de editie van het Leuvense documentairefestival toont aan het Belgische publiek ruim 70 documentaires, waarvan er maar liefst 45 hun Belgische première beleven. De uitgebreide selectie documentaires wordt vertoond in het kunstencentrum STUK, Cinema ZED, Kinepolis, Museum M en Het Depot in Leuven.

Onder meer Oscarwinnaar ‘Inside Job’, een documentaire over de bankencrisis van 2008, ‘I’m still here’, een film over de carrièrewending van acteur Joaquin Phoenix en ‘Antwerpen Centraal’, een docu over het gelijknamige station, pronken op het programma. Buitenlandse regisseurs Jeff Prosserman (‘Chasing Madoff’, VS), Håvard Bustnes (‘The Health Factory’, Noorwegen) en Alexis Neophytides (‘Doctor Kong’, VS) bevestigden alvast hun komst om hun film persoonlijk op DOCVILLE te komen inleiden.

Tickets en informatie over het volledige programma vindt u hier. Volgende week kan u de DOCVILLE folder in Knack Focus terugvinden. Bovendien geeft Knack Focus 75 duotickets weg voor ‘Cave of Forgotten Dreams’ van Werner Herzog en 10 tickets voor het Oscarwinnende ‘Inside Job’ van Charles Ferguson. Waag uw kans! Noëmie Machtelinckx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content